nv Van Huele gebrs.

Bouwstof vol muzieknoten - Deel 8 - Nele Tiebout & Bart Van Beneden - Saxofoon

04 december 2020

Vandaag zijn we in de Rietstraat waar we het uniek project “Riethuys” voorstellen, een vernieuwend project in Oostende, in samenwerking met Condor. Nele Tiebout en Bart Van Beneden kwamen enkele dagen voor de oplevering van dit woonproject met hun saxofoons de nieuwe woonblok begeesteren. Saxofoons als rietblazers misstaan zeker niet op deze site!

 

Nele Tiebout is één van de meest beloftevolle saxofonisten van haar generatie. Ze behaalde verschillende prijzen in nationale en internationale wedstrijden. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, CRB en aan het Conservatoire à Rayonnement Régional de Versailles. Ze speelde als soliste met verschillende orkesten, houdt van kamermuziek (kwartet Scarbo + duo) en van de passie voor muziek doorgeven via het lesgeven (sinds 2018 professor aan het Conservatoire Royal Liège).

 

Bart Van Beneden is dirigent, saxofonist, leraar en arrangeur. Hij studeerde saxofoon en harmonie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en volgt momenteel orkestdirectie aan het Conservatoire Royal de Bruxelles in de klas van Robin Engelen. Hij won meerdere nationale en internationale wedstrijden als solist, met het Anemos Saxophone Quartet en Scarbo. Ook als opkomende dirigent profileert hij zich op internationale podia en wedstrijden. Zo dirigeerde hij o.a. het OPRL, OVSO en het Belgrade String Orchestra in de creatie van de ‘contemporary community youth opera ‘Leedberg’. Onlangs nog werd hij geselecteerd voor de internationale Nordic Masterclass met Jorma Panula.