nv Van Huele gebrs.

Bouwstof vol muzieknoten - Deel 7 - Wouter Vandenabeele - Viool

27 november 2020

Wouter Vandenabeele, op vele muzikale internationale wereldmarkten thuis, is te gast op onze sleepboot “Elleon”. Dit sleep– en duwbootje heeft zo’n 450pk en wordt ingezet in onze afdeling waterbouw alsook in het transport over de binnenwateren. Je kan dan ook onze “Elleon” tegenkomen zowel in het hele Belgische en Nederlandse binnenvaartnetwerk als in de havens.

 

Wouter Vandenabeele was in zijn muzikale beginjaren als muzikant actief bij Ambrozijn, een folkgroep die mee aan de basis lag van de folkrevival van de jaren ‘90. Hij werkte zich verder op als componist, arrangeur en artistiek leider van diverse groepen en projecten. Hij werkte ook voor theater en schreef filmmuziek.

 

Zo stichtte hij het wereldorkest Olla Vogala dat onder zijn leiding een unieke plaats veroverde in het Vlaamse muzieklandschap. Met zijn Chansons-reeks (Chanson sans paroles, Chansons pour la fin d’un jour en Chansons pour le temps qui reste) laat hij zijn meer intieme en ingetogen kant horen. Als muzikant bij de groepen, Tamala en Liqa vertelt hij wederom een eigen verhaal waar hij ontmoetingen met andere culturen en genres nooit uitsluit.