nv Van Huele gebrs.

Bouwstof vol muzieknoten - Deel 5 - Luc en Elisa Coppé - trompet en trombone

13 november 2020

Op onze bedrijfssite zijn we bezig met het vervaardigen van houten sluisdeuren voor de Maritieme Dienstverlening en Kust. Deze deuren zullen geplaatst worden in de “Mercatorsluis” nabij het station in Oostende. Luc en Elisa Coppé kwamen als vader en dochter al eens de hemelsluizen open zetten om, tijdens een regenbui, de deuren in te spelen op hun trompet en trombone.

 

Luc Coppé start zijn opleiding trompet in de muziekacademie Adriaan Willaert in Roeselare bij componist en trompettist Willy Soenen. Na zijn humaniora volgt Luc de opleiding trompet aan het Koninklijk Conservatorium Gent bij Edgard Dewulf. Hij behaalt er eerste prijzen voor trompet, kamermuziek, transpositie en geschreven harmonie en het pedagogisch getuigschrift lager/hoger secundair muziekonderwijs.
In 1978 was Luc op trompet eerste laureaat op de solistenwedstrijd “Pro Civitate” van het Gemeentekrediet van België. Momenteel geeft Luc les in het Stedelijk Conservatorium van Kortrijk en Art’Iz Kunstacademie Regio Izegem. Luc is als trompettist actief in verschillende (gelegenheids)orkesten. Daarnaast is hij ook lid van de Koninklijke Stadsharmonie Roeselare. Hij was ook verschillende jaren actief in het Symfonieorkest van Vlaanderen.

 

Elisa Coppé (°1995) begon haar studies voor piano en trombone aan de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten in Roeselare. Daarna zette ze haar muzikale studies in trombone verder aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen bij Jan Smets waar ze in 2018 haar Master klassiek Trombone behaalde. Momenteel is ze leerkracht koper in verschillende academies en is ze freelance trombonist bij verschillende orkesten en ensembles.